DRONES: dit gaan zij in de komende 5 jaar veranderen!

Dit gaan zij in de komende 5 jaar veranderen! 

Wilt u de overstap naar drones maken binnen uw bedrijf, maar heeft u geen idee wat een drone in uw organisatie kan betekenen? Dat zetten wij graag voor u op een rijtje. In deze blog vertellen wij ook wat de drones gaan vervangen de komende 5 jaar. Bereid uw organisatie voor op de grootste verandering van de eeuw.

Wat is een drone?

Drones, wie kent ze niet. Drones worden vaak gebruikt om mooie opnames te maken. Ook worden drones steeds vaker ingezet ter vervanging van diverse inspecties en metingen. De unieke machines worden met de dag slimmer en dit komt voornamelijk door de snelle veranderingen in de techniek.

Een drone is betrouwbaar, maar hoe werkt de software en kunstmatige intelligentie? Dat is eenvoudiger dan u denkt. Met kunstmatige intelligentie is de drone bereid om schades te herkennen. Op deze manier kunt u ervoor kiezen om uw inspecteur te ondersteunen door een drone, waardoor uw inspecties vele male sneller gaan en u veel beter overzicht krijgt van uw technische installatie.

Visuele inspecties

Diverse klanten gingen u voor, maak nu kennis met de toekomst

Visuele inspecties op technische instanties neemt grote voordelen met zich mee. De huidige situatie zorgt voor gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan een windmolen. De inspecteurs dienen helemaal naar boven te gaan om een visuele inspectie uit te voeren. Dit kan veiliger en sneller met een drone. Neem als voorbeeld een schip, vliegtuig of een olieplatform. Bij alle drie gevallen kost het uw organisatie geld als de installatie stil ligt. Wij bieden de oplossing om deze downtime te reduceren door middel van drones met kunstmatige intelligentie.

Onze unieke drones zorgen ervoor dat de inspecties niet uren tot dagen duren, maar enkele uren tot minuten. Denk bijvoorbeeld aan een stortbak van een schip. De voorbereiding, dus het bouwen van een stijger om het schip heen, duurt al twee weken en dan is de inspectie nog niet eens uitgevoerd. Een drone doet dit precies hetzelfde, maar dan in enkele uren. Tevens is het mogelijk om de output van de inspecties automatisch te verwerken in uw administratieve systeem.

Drone inspectie

veiliger, sneller en betrouwbaarder

Maar hoe werkt een drone inspectie eigenlijk? De drone vliegt op de bepaalde locatie en deze beelden worden door ons kunstmatige intelligentie platform verwerkt. Hierdoor herkent de drone verschillende schades of problemen. In eerste instantie is dit voor de drone een leertraject. Hoe vaker je de drone gebruikt, hoe slimmer de drone wordt en hoe sneller de drone schades herkent. De drone herkent bijvoorbeeld: loszittende onderdelen, verf schade, hangende kabels en nog veel meer. Alles wat u of uw expert visueel kunnen zien, kunnen onze drones ook zien. Daarnaast wordt de data verwerkt in een rapport wat u ook op uw tablet kunt zien.

Wilt u overstappen op drones binnen uw bedrijf? Wij helpen u graag bij het gehele traject. Neem contact met ons op, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw gehele business case uitgewerkt wordt met alle diverse scenario’s.

Partners

Klanten

Scroll to top