De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone. Dit is onder andere een van de dagelijkse bezigheden van Brandsma digitaal meten uit Bolsward.

De landmeet drone ziet meer

Het inmeten van daken en terreinen kosten veel tijd met de oude meet techniek. Maak kennis met drones, Wij kunnen u garanderen dat dit sneller gaat.

Maar hoe gaat dit nou precies in zijn werk? Wat zijn de voordelen van drones en wat komt erbij kijken? BDM deelt zijn ervaring met de drone van Customdrone.

BDM ging samen met Customdrone de volgende stap in om digitaal meten toegankelijker te maken, zodat de klanten van BDM nog beter voorzien worden van de juiste informatie.

De verschillende landmeet drones

Voor deze drone gebruikte BDM een standaard DJI Phantom 4, maar door de vele uren aan meeting heeft BDM zich uitgebreid met 2 extra Phantom 4 RTK’s. BDM heeft inmiddels drie drones tot hun beschikking.

De drone wordt onder andere veel toegepast op bedrijfslocaties waar zonnepanelen geplaatst zijn/ of worden.

BDM brengt de situatie duidelijk in beeld en voeren een 3D meting uit. Op locatie neemt BDM de situatie door met de eigenaar, dit doormiddel van een digitale vragenlijst.

Hoe werk een 3D mapping drone

De tekenaars, verkopers en planners kunnen met behulp van de vragenlijst de werkzaamheden beter inschatten.

Met de juiste camera-instellingen, hoek van de camera en vliegsnelheid krijgen we de gewenste data die we nodig hebben voor verdere uitwerkingen.

Per locatie maakt BDM een aantal extra luchtfoto’s om obstakels en/of lastige situaties beter in beeld te krijgen.

Resultaten van de 3D scan drone

Als alle data is verzameld gaat BDM verder met de verwerking van de 3D meting. We werken ieder dak uit, zodat we exact weten hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden. De uitwerking van het dak wordt gebruikt voor:

  • Het krijgen van een duidelijk beeld van de situatie per locatie/boerderij.
  • Werktekening voor de mannen die de zonnepanelen installeren.
  • Als praatplaatje voor de opdrachtgever.
  • Het berekenen van de opbrengst van de panelen.

Review klant

‘’In Samenwerking met Custom Drone hebben we gekozen voor de Phantom 4 RTK drone. Hiermee kunnen we snel en veel data verzamelen in een veel kortere tijd.’’

Partners

Klanten

Scroll to top