Inspectie drone

Professionele Drone Inspectie

Inspectie drone maatwerk oplossingen

Wanner je een inspectie met drone wilt uitvoeren biedt Custom Drone maatwerk oplossingen. Wij maken voor ieder probleem professionele drones op maat. Wij bouwen Inspectie drones op maat voor iedere branche. De inspecties kunnen uitgevoerd worden onder verschillende omstandigheden, zoals bij neerslag, wind, op grote hoogtes en in bossen. Daarnaast kunnen wij er beeld herkenning aan toevoegen waardoor er onder andere roest schade en breuken automatisch herkend kunnen worden. Custom Drone biedt maatwerk oplossingen voor het probleem binnen uw bedrijf, laat ons u helpen!

Wat is een inspectie drone?

Een inspectie drone kan voor steeds meer doeleinden gebruikt worden. Zo kan er veel sneller geïnspecteerd worden op hoge gebouwen of plekken die moeilijk bereikbaar zijn. De drones kunnen onder andere windturbines en zendmasten autonoom inspecteren, waardoor de veiligheid van het inspecteren toeneemt.

Door het gebruik van IBM Waston IoT kunnen de inspecties goed geanalyseerd worden en simpel en snel overal ter wereld bekeken worden.

Inspectie Drone

Drone inspecties inzetten voor uw business

Drone inspecties inzetten voor uw bedrijf, wanneer levert dit voordeel op? Ten eerste zal het inzetten van drones binnen uw bedrijf efficiënter, kosteneffectiever en een veiliger inspectieproces moeten opleveren. De dynamische drone oplossing van Custom Drone wordt voor elke markt op maat afgeleverd. Drone inspecties zijn goed in te zetten voor moeilijk toegankelijke gebieden en doordat de drone autonoom vliegt, kunt u verder gaan met uw bedrijfsactiviteiten.

vliegtuig inspectie drone

Vliegtuig inspectie drone

De drone kan handmatig vliegen, op basis van de herkenningssoftware kan de drone ondersteund worden en schade onderscheiden van bv andere oneffenheden zoals vuil etc. op het vliegtuig. Door veelvoudig gebruik zal de software slimmer worden en kan naast blikseminslag ook andere vormen van schade herkennen en signaleren.

3d inspectie drone

3D Inspectie drone

Door de autonoom te vliegen kan de drone gebouwen in 3D inscannen. De drone scant het gebouw in, stuurt het naar de computer of smartphone en zo kunt u de resultaten gemakkelijk bekijken tot op de centimeter nauwkeurig.

hoogspanningskabel inspectie drone

Hoogspanning inspectie drone

Het uitvoeren van inspecties bij hoogspanningsmasten brengt veel risico’s met zich mee. Dit kan een stuk veiliger en sneller gedaan worden door middel van een drone. Zo kan er duidelijk gezien worden of er warmteontwikkelingen in de kabel zijn, of dat de constructie breuken vertoont.

landbouw inpectie drone

Landbouw

Landbouwinspectie drones bieden heel veel kansen voor land- en akkerbouwbedrijven. In de landbouw kan een drone voor vele toepassingen worden ingezet, maar wanneer we naar inspectie drones kijken, zal het gaan over toepassingen als: Is het zaaibed al warm genoeg, zijn de gewassen ziek of gezond, welk gewas heeft meer voeding nodig of juist niet en ga zo maar door.

infrastructuur inpectie drone

Infrastructuur

Inspecteren van infrastructuur met behulp van drones kan veel tijd schelen aangezien het veel makkelijker is dan inspecteren op de traditionele manier. Het inspecteren van infrastructuur van bijvoorbeeld wegen, sporen, olie en gas gaat veel sneller via een drone dan wanneer een medewerker het fysiek moet controleren.

zonnepaneel inpectie drone

Zonnepaneel inspecties

Het inspecteren van een zonnepaneel heeft zoals eerder genoemd ook het voordeel dat een drone makkelijk op alle plekken kan komen. Verder kan de drone doormiddel van techniek gemakkelijk de dode cellen opsporen.

brug inspectie drone

Brug Inspectie

Het voordeel van inspecties uitvoeren met een drone bij een brug is dat er minder verkeersmaatregelen genomen hoeven te worden. De inspecteur kan gemakkelijk bij de brug komen en er hoeven geen stellages gebruikt te worden.

Drone inspecties laten uitvoeren of zelf uitvoeren

Een professionele drone inspectie kan worden uitgevoerd door bedrijven die het voor u uitvoeren. Heeft u een bedrijf waarbij de dagelijkse werkzaamheden versneld kunnen worden door het inzetten van een drone? Of heeft u het idee dat de werkzaamheden mogelijk efficiënter ingezet kunnen worden door het gebruik van een drone? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op. Wij adviseren u graag vrijblijvend, voordat u overgaat op het kopen van een professionele drone.

Partners

Klanten

Scroll to top