Inspectie

Inspecties kunnen steeds sneller gedaan worden. Zo kan er veel sneller geïnspecteerd worden op hoge gebouwen of plekken die moeilijk bereikbaar zijn. De drones kunnen onder andere windturbines en zendmasten autonoom inspecteren, waardoor de veiligheid van het inspecteren toeneemt.

Door het gebruik van IBM Waston IoT kunnen de inspecties goed geanalyseerd worden en simpel en snel overal ter wereld bekeken worden.

Custom Drone biedt inspectie-drones op maat aan voor verschillende inspecties. De inspecties kunnen uitgevoerd worden onder verschillende omstandigheden, zoals bij neerslag, wind, op grote hoogtes en in bossen.

Daarnaast kunnen wij er beeld herkenning aan toevoegen waar door er onder andere roest schade en breuken automatisch herkend kunnen worden.

Vliegtuig inspectie

De drone kan handmatig vliegen, op basis van de herkenningssoftware kan de drone ondersteund worden en schade onderscheiden van bv andere oneffenheden zoals vuil etc. op het vliegtuig. Door veelvoudig gebruik zal de software slimmer worden en kan naast blikseminslag ook andere vormen van schade herkennen en signaleren.

3D Inspectie

Door de autonoom te vliegen kan de drone gebouwen in 3D inscannen. De drone scant het gebouw in, stuurt het naar de computer of smartphone en zo kunt u de resultaten gemakkelijk bekijken tot op de centimeter nauwkeurig.

hoogspanning

Het uitvoeren van inspecties bij hoogspanningsmasten brengt veel risico’s met zich mee. Dit kan een stuk veiliger en sneller gedaan worden door middel van een drone. Zo kan er duidelijk gezien worden of er warmteontwikkelingen in de kabel zijn, of dat de constructie breuken vertoont.

Scroll to top