Industriële drone kopen

You are here:
Estimated reading time: 1 min

Er zijn genoeg toepassingen voor drones in de industrie, hier zijn een paar voorbeelden:

  • Inspecties van zonnepanelen
  • 3D mapping
  • Vliegtuiginspectie op schade
  • Windmolen inspecties
  • Inspecties van hoogspanningsmasten
  • Offshore platformen inspecteren
  • Bruggen inspecteren
  • Gasleidingen inspecteren

Hoe weet ik of ik de juiste industriële drone koop?

De klant heeft vaak een vraag stuk over de mogelijkheden van een drone en welke drone hier bij past. De klant komt met iets waar ze tegenaan lopen, bijvoorbeeld windmolens inspecteren. De klant wil dat dat sneller, effectiever en veiliger gedaan gaat worden. Aan de hand van de behoefte van de klant wordt er een drone uitgekozen die deze taak aan kan en zo efficiënt mogelijk uit kan voeren, daarbij wordt een camera gekozen waarbij de windmolens het beste geïnspecteerd kunnen worden. Voor een windmolen is dit vaak een hoge kwaliteit RGB camera, deze camera ziet meer dan wat een mens met het blote oog ook kan zien, hiermee kan op visuele schade gecontroleerd worden. En een thermische camera, deze camera kan iets zien wat mensen niet kunnen en dat is het verschil in warmte, hiermee wordt er gecontroleerd op isolatie problemen of aanlopende delen die warmte genereren.

DJI M210 RTK

Een drone die gemaakt is voor deze industriële zaken is onder andere de DJI Matrice M210 RTK.

Deze drone is net boven de 4 kilo met een maximale payload van 2 kilo en 35 min vliegtijd.

De drone heeft ruimte voor 2 camera’s met gimbal aan de onderkant en 1 camera boven op de drone.

De drone heeft ook afstand sensoren onder, boven en voorop de drone zodat u nergens tegenaan kunt vliegen. Voor advies over deze drone kunt u contact opnemen met Customdrone

Autonoom vliegen

Een drone kan ook uitgerust worden met software dat de drone autonoom kan vliegen, en dit kan op elk moment overgenomen worden om iets meer op detail te inspecteren. Nadat het vliegen van de drone overgenomen is kan het autonome vliegen ook weer hervat worden.

 

Was this article helpful?
Dislike 0
Views: 138

Partners

Klanten

Scroll to top