Tethered drone

You are here:
Estimated reading time: 1 min

Tethered drone

Een tethered drone oftewel een kabel drone is een drone met, zoals de naam al noemt, een drone aan een kabel. Maar waarom zou je een drone aan een kabel gebruiken in plaats van een drone met een accu?

Een aantal redenen om een kabel drone te gebruiken zijn dat je veel langere vliegtijd hebt aangezien de stroom niet op raakt, ook met deze oneindige toevoer aan stroom kan je veel zwaardere payloads dragen en je hebt snellere en betrouwbaardere data transfer.

 

Waarbij wordt een tethered drone gebruikt?

Bijvoorbeeld:

  • Defensie

Kabel drones kunnen ingezet worden voor de defensie als surveillance camera’s die makkelijk opgezet kunnen worden en dag en nacht in de lucht kunnen blijven.

  • Nieuws

Een kabel drone kan voor het nieuws ingezet worden omdat ze een vaste positie in de lucht aan kunnen houden voor een lange tijd en ze kunnen overal ingezet worden zonder een benodigde constructie om de camera op te plaatsen

  • Onderhoud windmolens

Kabel drones kunnen ook worden ingezet voor het onderhoud van bijvoorbeeld windmolens omdat deze drones een hele hoge payload kunnen dragen tegenover de accudrones. De kabel drones kunnen geen schade repareren maar wel de windmolens reinigen of ijsvrij maken in de winter.

  • Verkeer monitoring

Een kabel drone kan ingezet worden om verkeer te monitoren over een paar dagen. Dit wordt met een kabel drone gedaan omdat ze makkelijk inzetbaar zijn en makkelijk verplaatst kunnen worden.

 

Kabel drones hebben voordelen tegenover de drones met accu zoals lange vliegtijd en snelle, betrouwbare data transfer en hoge payloads.

Maar kabel drones hebben ook nadelen zoals dat ze niet veel ruimte hebben om te bewegen en niet in krappe locaties kunnen komen zoals de accudrones dat wel kunnen.

Dit probleem kan een beetje verholpen worden door de kabel aan een voortuig te verbinden zodat de kabel verplaatst kan worden maar dat verhelpt nog steeds niet dat de drone niet in krappe locaties kan vliegen.

Was this article helpful?
Dislike 0
Views: 38

Partners

Klanten

Scroll to top