Landbouw

wellicht zullen drones in de landbouw de komende jaren nog wel de grootste impact hebben op de groei van het aantal commerciële ingezette drones in nederland. Er is een groeiend aanbod van drones uitgerust met multispectrale sensoren, variërend van multicopter drones tot vliegende vleugels in verscheidene maten, toch lijkt er ruimte voor verbetering op vele vlakken zoals: vliegtijd, gemak in gebruik en robuustheid/betrouwbaarheid.

Uitgerust met 2 assige camera stabilisatie en optionele rtk gps nauwkeurigheid maakt de nieuwe Solid x4 uitermate geschikt voor aerial mapping en precisie landbouw, het toestel is vanaf blank papier ontworpen om lange vliegtijden te behalen waardoor ook grotere percelen gemakkelijk in een vlucht in kaart te brengen zijn en maakt het gebruik van de fixedwing drones binnen de landbouw in Nederland praktisch overbodig.

Voor de landbouw versie van de Solid x4 gaat de voorkeur uit naar het gebruik icm de Micasense Rededge multispectraal camera, maar ook andere sensoren o.a. Parrot Sequoia, mapir, tetracam, etc. zijn te gebruiken met de Solid x4.

Inzetbaarheid bij variërende weersomstandigheden zorgt ervoor dat de Solid x4 altijd klaar is uw gewassen te scannen zodat er periodiek over de percelen gevlogen kan worden zonder dat weersomstandigheden hier van invloed op zijn. Met de daglicht sensor van Micasense word ervoor gezorgd dat er icm met de Rededge camera ook bij wisselende licht omstandigheden nauwkeurige en herhaalbare resultaten gemaakt kunnen worden