Wat doet een drone in de landbouw?

Landbouwinspectie drones bieden heel veel kansen voor land- en akkerbouwbedrijven. Maar het zinvol gebruiken van nieuwe technologie is altijd even wennen! Wij willen het gebruiken van een landbouwdrone net zo makkelijk en vanzelfsprekend maken als rijden op een tractor! Bent u klaar voor de toekomst? Lees mee over wat een drone doet in de landbouw!

Goed om te weten!

Om te beginnen kunt u zelf kiezen welk land als het ware gescand dient te worden. Dit kunt u doen via een iPad of tablet. Daarna vliegt de drone de route die u heeft aangegeven en de data wordt vervolgens verwerkt in de cloud. Met de data kunt u heel veel. U kunt uit de data een taakkaart halen (dat is een kaart die doorgestuurd wordt naar de spuitmachine). Zo kunt u de spuitmachine willekeurig de akkers laten besproeien. Ook kunt u via een tablet of u mobiel de data bekijken. Hieruit kunt u zien welke akkers slecht groeien of waar ziektes te zien zijn. Vanuit de lucht kunt u de ziektes al zien aanwaaien die met het blote oog nog niet te zien zijn!

Licht sensor, afhankelijk van het weer!

De landbouwdrone heeft een licht sensor. Deze sensor kan zich aanpassen aan de hoeveelheid licht. Indien er schaduw voorkomt, zal de licht sensor zich hierop aanpassen. Hetzelfde geldt wanneer het bijvoorbeeld regent of wanneer de zon schijnt. Doordat de licht sensor zich aanpast zijn de bladeren van de akkers altijd goed zichtbaar. De weersomstandigheden hebben geen invloed op het scannen van de akkers!

 

Subsidiemogelijkheden

Landbouwers en agrarische bedrijven kunnen landbouwsubsidies krijgen. Hiermee kunt u de deel van de kosten laten subsidiƫren door de overheid. In de volgende blog die in augustus online komt kunt u meer lezen over de subsidiemogelijkheden!

 

Geef een reactie

Partners

Klanten

Scroll to top